Lojistik Çözümü İçin Güvenilir Adres
Lojistik, müşterilerin gereksinimlerini karşılayabilmek için, her dalda ürün, hizmet bilgi ve servis akışını sağlayıp, son tüketiciye kadar var olan tedarik zincirinde bulunan hareketinin etkili bir şekilde organize edilmesi, dağıtılması, depolanması ve kontrol altında olması hizmetidir.
Genel anlamda lojistik, herhangi bir ürünün ilk üreticiden son tüketiciye kadar gerçekleşmesi gereken nakliye, depolama, gümrükleme, ambalajlama ve dağıtım süreçlerinin her birini içerisine alır. Lojistik çözüm için güvenilir bir adres istiyorsanız doğru Adrestesiniz demektir.
Lojistik için programlama büyük bir öneme sahiptir. Teknoloji ile bir araya geldiği zaman iş ve özel yaşantımızın daha iyi bir hal almasını sağlar. Sağlam bir lojistik sonucunda elde edebilecek birçok kazanımlar vardır. Bu kazanımlar ise şu şekildedir;
· Maliyet yönetimi için etkinliğin çoğalması,
· Planlama konusunda stratejik ve verimlilik yaklaşımı elde edilmesi,
· Zaman yönetimi için kavramın daha önemli bir hale gelmesi
· Gelişen teknolojinin değişen şartlarına göre, uygun çözüm yolları ve alternatif çözümlerin ortaya çıkması,
· Teknolojik yatırımların yapılması ve kazanılan alt yapı ile hızlı bir şekilde gelişim elde edilmesi.
Lojistik Nasıl Bir Katkı Sağlar?
Lojistik, ürün, yük ve eşyaların kişilere en hızlı bir şekilde ulaşması, hammaddenin hızlıca ve çabuk işlenmesi ve depolanması gibi durumlarda çok fazla fayda sağlar. İşletmelerin daha uzun ömürlü bir yapıda olması ve maliyet avantajı elde edip kar imkanı yakalamasına imkan verir. Lojistik sektörü bir takım dallardan oluşur. Bu dallardan bahsetmek gerekirse şu şekildedir;
· Tedarik zinciri; hammaddenin tedarikçi firmalar arası hem fiziksel hareket hem de idare biçim şeklidir.
· Fiziksel dağıtım; taşıma konusunu ve organizasyon durumunu ifade eder.
· Ambalajlama; üretilen her bir ürünün son kullanıcının beğeneceği şekilde koruyup muhafaza etmesidir.
· Gümrükleme; yurtdışı alım ya da satışlarda devletin belirlediği şekilde işlemlerin yapılmasıdır.
· Depolama; ürünlerin fiziki yönden saklanmasını sağlar. Üretilen ürün ve mamullerin dağıtıma çıkmadan önceki toplama merkez bölgesidir.
· Stok Yönetimi; depo bölümünde ne kadar ürün veya yükün yer aldığı, tüketicilere ne kadar süre içerisinde teslim edileceği ve sevkiyatına tekrardan ne zaman olacağı, üretime girme zamanı gibi konular hakkında karara varılır.