Depo Siparişi Toplama Yöntemleri

Depo Siparişi Toplama Yöntemleri

Depo sipariş toplama, bir depo içerisindeki sipariş için gerekli ürün ve malların raflardan toplanmasını veya yeni sipariş edilen ürünlerin raflara yerleştirilmesini içerir.

Depo siparişi toplama yöntemleri bir deponun ne kadar hızlı ve verimli bir şekilde toplandığını gösterirken bir yandan da iyi bir depo yönetim stratejisi elde etmenizi sağlar. Liva Nakliyat firmamız sayesinde en iyi şekilde depo siparişi toplama yöntemlerini öğrenebilir, yoğun tempodan ötürü işlere yetişemediğiniz durumlarda şirketimizden danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Depo siparişi toplama yöntemleri arasında birkaç ipucu şu şekilde gösterilebilir;

· Tek sipariş toplama; Bu yöntemde depo çalışanları tek bir sipariş için ilgili ürünleri toplar. Bu en basit depo sipariş toplama yöntemidir fakat çoğu zaman verimsiz sonuç elde ettirebilir.

· Toplu sipariş toplama; depo çalışanları aynı anda birden fazla ürün siparişi toplar. Bu yöntem sipariş toplama sürecini hızlandırır ve böylece aynı anda daha fazla ürün siparişi toplama imkanı elde ettirir.

· Bölge toplama; depo farklı bölgelere ayrılarak siparişler toplanır. Bu durumda depo çalışanları kendi arasında bölümlere ayrılır ve her çalışan kendine ait bölgeyi toparlar. Sonra bu ürünler birleştirme alanında belirli siparişlere göre gruplandırılır.

· Dalgalarla toplama; siparişler belli dalgalar ile toplanır ve bunun için belli bir zaman dilimi oluşturulur. Bu yöntem sevkiyat saatleri göz önünde bulundurularak gerçekleştirilir.

· Sıralı toplama; depo siparişi toplama yöntemleri arasından en hızlı yöntem budur. Genelde toplama listesindeki ürünlerin depo içerisindeki bölümlerine ve sırasına göre gruplandırılarak toplanması anlamına gelir.

Depo siparişi toplama yöntemleri bu şekilde ilerler. En doğru yöntemin bulunması için depo büyüklüğü, depoda bulunan malların sayısı ve durumu ile kullanılan teknolojiye göre ayak uydurmak gerekir. Kararsız kaldığınız noktalarda Liva Nakliyat şirketimizden hizmet alabilirsiniz.