Verimliliği Arttıracak 10 Lojistik Yönetimi İpucu

Verimliliği Arttıracak 10 Lojistik Yönetimi İpucu

Lojistik sektöründe verimlilik olmazsa olmaz kriterdir. Verimliliği arttıracak sistemlere girişmeden önce ise organize olmanız gerekir. Bunun için verimliliği arttıracak 10 lojistik ipucu çok işinize yarayabilir.

Tedarik zincirinizin sorunsuz çalışması için her şirketin birtakım verimlilik statüsü kazanması gerekir. Liva Nakliyat olarak şirketinizin lojistik kapsamında verimliliğini arttırabilmeniz için sizlere birkaç ipucu sunuyoruz.

Lojistikte Verimliliği Arttıracak 10 İpucu

Lojistikte verimliliği arttıracak 10 ipucu şu şekildedir;

1- Uygun Bir Plan Oluşturmak

Etkili bir lojistik yönetimi oluşturmak için önce uygun bir plan oluşturmak gerekir. Ürünleri nasıl tedarik ettiğiniz, ürünleri nerede ve ne koşullarda sakladığınızı düşünerek plan oluşturabilirsiniz. Sonrasında her bir aktivitenin nasıl işleyeceğine, malların nasıl taşınacağına, malların ne kadar sürede taşınacağına göz atarak planınızı devam ettirebilirsiniz.

2- Otomasyon Uygulamadan Lojistik

Teknoloji zamandan ve emekten tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Aynı zamanda mali değeri yüksek insan hatalarından kaçmanıza da olanak sunar. Bu nedenle otomasyon sistemleri oluşturarak daha az sorunla karşılaşacağınızı düşünebilirsiniz. Mümkün olduğunca fazla otomatik sistem oluşturarak mallarınızın gidişatını daha iyi takip edebilirsiniz.

3- Lojistik Yönetimi İyi İlişkilerle Kurulur

Her şey otomatikleştirilir ancak insan ilişkileri otomatikleştirilemez. Etkili bir lojistik oluşturmak istiyorsanız öncesinde personellerle iyi iletişim kurmalısınız. Hata oluşturmamak için, kusursuz bir lojistik için tüm çalışanların birbiri ile iletişimi mükemmel olmalıdır.

4- Depoyu Doğru Standartlarda Çalıştırmalısınız

Verimli bir lojistik oluşturmak için öncesinde iyi bir depo sahibi olmalısınız. Kötü organize edilmiş bir depo çalışanların ürünleri bulamamasına yol açar. Bununla birlikte ürünlerin hasar görme olasılığı da yüksek oranda artar. Bu nedenle önce depo düzenine dikkat etmelisiniz.

5- Teslimatlar Ne Kadar Verimli İlerliyor, Göz Atın

Eğer daha hızlı ürünler tedarik edebilirseniz müşterilerinizin yüzünü o kadar çok güldürürsünüz. Teslimat rotalarınıza göz atarak en az maliyetli güzergahları tercih edebilirsiniz. yani hem vakitten tasarruf hem de nakitten tasarruf ederek müşteri portföyünüzü arttırabilirsiniz.

6- Arz ve Talep İlişkileri Önemli

Ekonomik açıdan verimli bir lojistik şirketi olmanın temel anahtarı talep odaklı ilerlemektir. Ürününüze olan talepleri arzınız ile kıyaslayın. Talep odaklı lojistik kurarak nakliye masraflarını azaltabilir, müşterilerinize de gelişmiş müşteri desteği sunabilirsiniz.

7- Alanında En İyi İnsanları İşe Alın

İnsanların yeteneği ne kadar iyiyse, sektörde kendilerini ne kadar geliştirmişlerse lojistik şirketinizin kusursuz işlemesine o kadar katkı sunacaklardır. Elbette sıfırdan eleman yetiştirmek de önemlidir ama her zaman profesyonel, deneyimli ve işini severek yapan personelleri bulundurmayı ihmal etmeyin.

8- Yedekleme Planını Mutlaka Oluşturun

En iyi planlar bile tıkır tıkır yürürken bir anda her şey tepe takla olabilir. Bu nedenle bir şirket olarak her zaman A, B, C planlarınız olsun. En azından işler ters gittiğinde oluşturduğunuz yedek planlar sizlerin de güvencesi olur.

9- Hatalarınızla Kendinizi Kahretmeyin, Hatalarınızdan Ders Alın

Her işte mutlaka ufak ya da büyük hatalar yapılabilir. Profesyonel de olsanız mutlaka hata yapabilirsiniz, sonuçta hatalar insanlar içindir. Ama önemli olan hata üstüne hata ekleyip kendinizi suçlamak yerine bu hatalardan ders almak sizin için daha verimli olacaktır.

10- Günlük Maddi Hesaplama Yapın

Özellikle yeni kurulmuş bir lojistik şirketiyseniz günlük mali değer analizi yapın. Böylece kar marjınızı ve zararınızı en iyi şekilde gözlemlemiş olursunuz.

Verimli lojistik için gerekli ipuçları bu şekildedir. Merak ettiğiniz başka detaylar varsa Liva Nakliyat firmamıza danışabilirsiniz.